Kan iemand me helpen aan de volgende vertalingen:
prepsred foods
diamine oxidase assay
Ik zou er erg dankbaar voor zijn.
weet je zeker dat prepsred niet een misprint is? De s en de a zitten dicht bij elkaar en het gaat ergens toch zeker over voedsel.
diamine oxidase is een scheikundige term, di-amine=twee amino groepen.Assay wordt ook gebruikt in de waarde bepaling van bv goud en zilver (hoeveelheid aanwezig)
Ik kan je echter geen vertaling geven, te gespecialiseerd en alleen een vaag idee wat het in 't hollands is.
Als je vast komt te zitten, probeer dan een hollandse text over hetzelfde onderwerp te vinden in de hoop in ieder geval dicht bij de juiste terminologie te komen.
Je schrijft nu prepseld food in plaats van prepsred food….?? Mij lijkt het logisch dat prepared food wordt bedoeld, betekenend, dat je geen kant en klare maaltijden kan gebruiken. Diamine oxidase is het enzyme, dat histamine afbreekt, dus de test moet bepalen(de waarde geven) hoe groot je diamine oxidase capaciteit is.Ligt de waarde laag, dan ben je natuurlijk “gevoeliger ” voor histamine. Ik denk dat er eigenlijk geen nederlandse naam (assay zou je met waarde kunnen vertalen) voor is of deze zal dicht bij de engelse benaming liggen, daar het een wetenschappelijke term is.Misschien heb je iets aan deze tekst: Histamine like substances occur naturally in foods and can trigger symptoms that mimic allergy. This is particularly true of fermented foods that contain high quantities of the vaso-active amines such as Histamine, Phenylethylamine, Serotonin, Tyramine and Dopamine.
Histamine is contained in a number of foods. It occurs in 3 cheeses (Blue, Roquefort and Parmesan), 2 vegetables (Spinach and Aubergine), 2 red wines (Chianti and Burgundy) and yeast extract or Marmite. Tyramine is found in Camembert and cheddar cheese, pickled herring, fermented sauces like bean and Soya, and in chicken livers. Serotonin is in banana, kiwi fruit, pineapple, tomato, walnuts, figs, plum and even seafood such as octopus. Symptoms of vaso-active amine ingestion are cramping, flushing, headache, palpitations and hypotension. The symptoms are usually dose related and occur when the histamine metabolising enzyme diamine oxidase is saturated and cannot metabolise the histamine ingested. Symptoms are most unpleasant but not usually life-threatening.
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?