Vertaling gezocht

  • Cora

    Kan iemand me helpen aan de volgende vertalingen:

    prepsred foods

    diamine oxidase assay

    Ik zou er erg dankbaar voor zijn.

  • Mieke

    check your spelling

  • Cora

    De spelling is goed.

  • Mieke

    weet je zeker dat prepsred niet een misprint is? De s en de a zitten dicht bij elkaar en het gaat ergens toch zeker over voedsel.

    diamine oxidase is een scheikundige term, di-amine=twee amino groepen.Assay wordt ook gebruikt in de waarde bepaling van bv goud en zilver (hoeveelheid aanwezig)

    Ik kan je echter geen vertaling geven, te gespecialiseerd en alleen een vaag idee wat het in 't hollands is.

    Als je vast komt te zitten, probeer dan een hollandse text over hetzelfde onderwerp te vinden in de hoop in ieder geval dicht bij de juiste terminologie te komen.

  • Cora

    Ik zal je dan meer vertellen. Ik moet een histamine-vrij dieet volgen en ik mag dus geen prepseld food hebben. En die 2e term die ik heb gebruikt, dat is een soort klinische test om te kijken of en in hoeverre ik histamine-gevoelig ben. Maar ik wil gewoon de Nederlandse benaming ervoor hebb3n.

  • Mieke

    Je schrijft nu prepseld food in plaats van prepsred food….?? Mij lijkt het logisch dat prepared food wordt bedoeld, betekenend, dat je geen kant en klare maaltijden kan gebruiken. Diamine oxidase is het enzyme, dat histamine afbreekt, dus de test moet bepalen(de waarde geven) hoe groot je diamine oxidase capaciteit is.Ligt de waarde laag, dan ben je natuurlijk “gevoeliger ” voor histamine. Ik denk dat er eigenlijk geen nederlandse naam (assay zou je met waarde kunnen vertalen) voor is of deze zal dicht bij de engelse benaming liggen, daar het een wetenschappelijke term is.Misschien heb je iets aan deze tekst: Histamine like substances occur naturally in foods and can trigger symptoms that mimic allergy. This is particularly true of fermented foods that contain high quantities of the vaso-active amines such as Histamine, Phenylethylamine, Serotonin, Tyramine and Dopamine.

    Histamine is contained in a number of foods. It occurs in 3 cheeses (Blue, Roquefort and Parmesan), 2 vegetables (Spinach and Aubergine), 2 red wines (Chianti and Burgundy) and yeast extract or Marmite. Tyramine is found in Camembert and cheddar cheese, pickled herring, fermented sauces like bean and Soya, and in chicken livers. Serotonin is in banana, kiwi fruit, pineapple, tomato, walnuts, figs, plum and even seafood such as octopus. Symptoms of vaso-active amine ingestion are cramping, flushing, headache, palpitations and hypotension. The symptoms are usually dose related and occur when the histamine metabolising enzyme diamine oxidase is saturated and cannot metabolise the histamine ingested. Symptoms are most unpleasant but not usually life-threatening.

  • Cora

    Ja, sorry, ik wist het woord niet meer uit mijn hoofd, en ik had wat opgeschreven. Maar ik bedoelde natuurlijk het eerstgenoemde woord.

    En die tekst, ja die zal ik moeten vertalen.